Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 17 maart 2021

Herbeluister Pompidou 17 maart 2021Kunst & Cultuur

Nicky Aerts nodigt Koen Fillet uit voor een gesprek over zijn tentoonstelling ‘Lichaam zonder naam’. Lieve Van Hoof vertelt waarom de Britse classica Mary Beard een eredoctoraat verdient aan de UGent. En het Vlaams Architectuur Instituut verhuist naar een kerk!
© Koen Fillet

Koen Fillet, Poelkapelle, olie op doek, 60x50 cm

Koen Fillet kennen we als radiomaker en presentator van Interne Keuken op Radio 1. Maar sinds een paar jaar kennen we hem ook als kunstenaar. Liever dan een radiomaker die schildert, noemt hij zich een schilder die ook radio maakt. En waar het werk op de radio beheerst wordt door woorden, probeert hij zich in zijn schilderijen net van die woorden te bevrijden. Zoek er geen verhalen achter, want het begint bij de vorm. Toch komt hij erover praten, want in CC Binder in Puurs loopt een tentoonstelling met nieuw werk: Lichaam zonder naam.

Mary Beard, hoogleraar aan de Universiteit van Cambridge is classica. Ze zet zich in voor het toegankelijk maken van de klassieke cultuur en geniet daarvoor wereldwijde erkenning. Lieve Van Hoof, zelf classica aan de UGent, vertelt wat er zo geweldig is aan Mary Beard en waarom ze dat eredoctoraat van de UGent dubbel en dik verdient.

Het Vlaams Architectuur Instituut verlaat deSingel en neemt binnenkort haar intrek in de leegstaande Sint-Hubertuskerk. Sofie De Caigny ontvouwt de plannen.

Podcast Pompidou - woensdag 17 maart 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.