Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 17 mei 2021

Herbeluister Pompidou 17 mei 2021Kunst & Cultuur

Hendrik Storme vertelt over zijn plannen met deSingel. Architect Dirk Somers blikt vooruit naar de Architectuurbiënnale van Venetië. Regisseur Jan Lauwers is aan de slag in de Wiener Staatsoper.
© Bovenbouw Architectuur

Composite Presence, de tentoonstelling van Bovenbouw Architectuur in het Belgisch paviljoen op de Biënnale van Venetië

Hendrik Storme tekent samen met zijn team een nieuwe toekomst uit voor DE SINGEL. In het seizoen 21-22 zet het huis in op een nieuwe generatie kunstenaars, nieuwe concepten en nieuwe festivals. Daarbij staat diversiteit voorop.

De coronapandemie gooide in 2020 roet in het eten, maar nu kan de Architectuurbiënnale van Venetië eindelijk van start gaan. Dirk Somers en zijn bureau Bovenbouw Architectuur vullen dit jaar het Belgisch paviljoen in, op vraag van het VAI. De tentoonstelling Composite Presence toont de wrijving tussen stad en architectuur in Vlaanderen.

Jan Lauwers is volop aan het werk in de Wiener Staatsoper. Hij brengt er een nieuwe enscenering van Monteverdi's L'incoronazione di Poppea.

podcast pompidou maandag 17 mei 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.