Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 17 november 2020

Herbeluister Pompidou 17 november 2020Kunst & Cultuur

Sien Volders beschrijft in haar nieuwe roman Oogst het lot van Europese arbeidsmigranten. Fotograaf Jeroen Toirkens zoekt de bossen op in Borealis. En Catherine Vuylsteke stelt de Zuid-Koreaanse schrijfster Nam-joo Cho voor.
© Jeroen Toirkens

De boreale bossen door de lens van Jeroen Toirkens

'Oogst' is de tweede roman van Sien Volders. Daarin doet ze het harde bestaan van Roemeense arbeidsmigranten in Italië uit de doeken. Het boek verscheen bij Hollands Diep.

Fotograaf Jeroen Toirkens reisde samen met schrijver Jelle Brandt Corstius langs de boreale bossen, een cirkel van voornamelijk naaldbomen die zich uitstrekt over Europa, Azië en Noord-Amerika. De gevolgen van de klimaatverandering zijn er duidelijk voelbaar. Het resultaat is te zien in het boek 'Borealis', verschenen bij Lannoo.

De Zuid-Koreaanse schrijfster Nam-joo Cho zorgt voor ophef in eigen land. In haar roman 'Kim Jiyoung, geboren in 1982' klaagt ze de positie van vrouwen in de Koreaanse samenleving aan. Catherine Vuylsteke las het boek, verschenen bij Nijgh & Van Ditmar.

Podcast Pompidou - dinsdag 17 november 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.