Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister: Pompidou 17 september 2020

Herbeluister: Pompidou 17 september 2020Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met literatuurhistoricus Manu Van der Aa over zijn biografie van Paul Méral. De Nederlandse kunstenaar Joep van Liefland heeft een fascinatie voor afgedankte technologie.

Testbeeld op de tentoonstelling van Joep van Liefland in Antwerpen

De Gentenaar Paul Méral maakte aan het einde van de Eerste Wereldoorlog het mooie weer in Parijs. Hij omringde zich met beroemde kunstenaars als André Gide en Arthur Honegger en werd op handen gedragen door cultuurminnende Parijzenaars. Maar met een liederlijke levensstijl bracht hij zichzelf ten gronde. Literatuurhistoricus Manu Van der Aa tekende zijn meeslepende verhaal op in het boek 'Bedelen bij Picasso', verschenen bij uitgeverij Vrijdag.

De Nederlandse kunstenaar Joep van Liefland is gefascineerd door technologie, en hoe dat ingrijpt op ons leven. In de Antwerpse galerie Tick Tack toont hij installaties en een video, die elke avond na zonsondergang geprojecteerd wordt voor voorbijgangers.

 

Podcast Pompidou - donderdag 17 september 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.