Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 20-23 september 2021

Herbeluister Pompidou 20-23 september 2021Kunst & Cultuur

Pompidou ontvangt deze week onder meer Jolente De Keersmaeker, Herman Koch en Koen van den Broek. En er wordt gegrasduind in het werk van Martin Parr en Colson Whitehead.
© Herman Sorgeloos

Jolente De Keersmaeker danst

Maandag 20 september 2021

 • Wat gebeurt er als je een actrice laat dansen? Choreograaf Jérôme Bel ontwikkelde voor Jolente De Keersmaeker Dans voor actrice, een voorstelling waarin de actrice haar verbeeldingskracht loslaat op rollen uit het hedendaagse dansrepertoire.
 • Schrijfster Isabelle Rossaert neemt haar lezers mee op cruise in haar verhalenbundel En dit zal zo voorbij zijn, verschenen bij Cossée.
 • Ook Christophe Vekeman brengt verhalen mee: 'Visioen van de wereld en andere verhalen' van de Amerikaanse grootmeester John Cheever, verschenen bij Atlas Contact.

 

Dinsdag 21 september 2021

 • Eerder schreef hij al een dichtbundel, nu is er een roman. In De lichtjaren verbeeldt Jens Meijen de wereld in tijden van toenemende klimaatproblemen. Het boek is uit bij De Bezige Bij
 •  Fotograaf Nick Hannes trekt naar de overzichtstentoonstelling van Martin Parr in Hangar in Brussel.

Woensdag 22 september 2021

 • Herman Koch dissekteert in zijn nieuwe roman Een film met Sophia de verhouding tussen een beroemde filmmaker en zijn personage. Het boek verscheen bij Ambo Anthos.
 • Koen van den Broek presenteert bij het Brusselse veilinghuis Lempertz een reusachtige muurschildering en nieuwe schilderijen die de dialoog aangaan met de architectuur van Le Corbusier en Tadao Ando.
   

Donderdag 23 september 2021

 • Schrijver en grafisch vormgever Paul Verrept presenteert Brandingen, een ragfijn portret van een relatie verschenen bij Koppernik.
 • Catherine Vuylsteke leest Harlem Shuffle, het nieuwe boek van Colson Whitehead, verschenen bij Atlas Contact.
 • Filip Tielens is onder de indruk van Kingdom, een voorstelling van de Belgische theatermaakster Anne-Cécile Vandalem. Na première op het festival van Avignon, toert de voorstelling nu door België.
   

Herbeluister Pompidou via klara.be of de Klara-app.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.