Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 20 januari 2021

Herbeluister Pompidou 20 januari 2021Kunst & Cultuur

Barber van de Pol verdiepte zich in het leven van de Nederlandse schrijfster Carry van Bruggen. Ook Christophe Vekeman dook in een klassieker: de Zwitserse schrijver Friedrich Dürrenmatt. En schrijfster Saskia De Coster richt haar eigen sekte op.

Carry van Bruggen, een schrijfster om te (her)ontdekken

Carry van Bruggen (1881-1932) was een compromisloze schrijfster. Als vrouw en als Joodse voelde ze zich een buitenstaander in de culturele wereld van haar tijd. Het weerhield haar er niet van te schrijven, en duidelijk stelling in te nemen. In 'Er is geen ander zijn dan anders zijn' onderzoekt Barber van de Pol wat we vandaag nog kunnen leren van Carry van Bruggen. Het boek verscheen bij Querido.

Kan het matriarchaat de wereld redden? Schrijfster Saskia De Coster is overtuigd van wel, en om de ongelijkheid tussen de geslachten voor één en voor altijd te corrigeren richt ze met de hulp van Behoud de Begeerte haar eigen sekte op: De sekte van Saskia.

De Zwitserse schrijver Friedrich Dürrenmatt zou in 2021 honderd geworden zijn. In de Duitstalige wereld is er dit jaar dan ook volop aandacht voor zijn werk. Maar ook bij ons. Bij Athenaeum verscheen een nieuwe vertaling van zijn roman Justitia. Christophe Vekeman las het boek.

Podcast pompidou - woensdag 20 januari 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.