Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 20 mei 2021

Herbeluister Pompidou 20 mei 2021Kunst & Cultuur

Nicky Aerts verkent het werk van kunstenaar Gert Verhoeven en de Japanse fotograaf Issei Suda. Filip Tielens vertelt meer over State of the Arts, de laureaat van de Ultima Podiumkunsten.
© Kiosk

Werk van Gert Verhoeven in Kiosk Gent

Het FOMU in Antwerpen brengt een grote overzichtstentoonstelling van de Japanse fotograaf Issei Suda. Zestig jaar lang legde hij het dagelijks leven in Japan vast, van de traditionele festivals op het platteland tot de drukke straten van Tokio. Curator Anne Ruygt werpt licht op zijn oeuvre.

Kunstenaar Gert Verhoeven presenteert nieuw werk in KIOSK in Gent. Het zijn doodles, 3D-animaties en sculpturen gebaseerd op de film Spellbound van Alfred Hitchcock.

Het platform State of the Arts werd bekroond met een Ultima Podiumkunsten. Maar wie zit er achter dat platform en waarvoor gaan ze precies op de barricades staan? Filip Tielens vertelt meer.

Piodcast Pompidou - donderdag 20 mei 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.