Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 21 april 2021

Herbeluister Pompidou 21 april 2021Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn praat met Bart Stouten, die zijn liefde voor Proust en Beckett neerpende in een prikkelend essay. Choreograaf Jan Martens ziet zijn voorstelling na een jaar eindelijk in première gaan. En Christophe Vekeman herdenkt Simon Vestdijk.

Jan Martens werd met deze voorstelling geselecteerd voor het Festival van Avignon in 2021.

Marcel Proust en Samuel Beckett zijn de twee literaire helden van Bart Stouten. Ze begeleiden hem al sinds zijn jonge jaren, en blijven een niet aflatende inspiratiebron. Over zijn liefde voor de twee titanen schreef hij het essay 'Bart Stouten over Proust en Beckett', verschenen bij Vrijdag.

Met 'any attempt will end in crushed bodies and shattered bones' maakt Jan Martens voor het eerst een voorstelling voor het grote podium. Zeventien dansers van verschillende leeftijd en met verschillende ervaringen treffen elkaar. De voorstelling was al ver gevorderd toen corona Europa begon te teisteren. Samen met Girl-regisseur Lukas Dhont maakte Jan Martens nu een filmische adaptatie, die tijdens de Dag van de Dans in première gaat op Podium 19.

Vijftig jaar geleden overleed de Nederlandse schrijver Simon Vestdijk. Christophe Vekeman herlas 'Een Alpenroman' uit 1961. Het was een baanbrekend boek voor die tijd, omdat Vestdijk de liefde tussen twee vrouwen beschreef. 'Een Alpenroman' is na al die tijd opnieuw uit bij De Kleine Uil.

Podcast Pompidou - woensdag 21 april 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.