Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister: Pompidou 21 september 2020

Herbeluister: Pompidou 21 september 2020Kunst & Cultuur

Hoe beleven mensen de laatste dagen van hun leven? Wat gebeurt er zoal in publieke toiletten? En kan liefde ongelijkheid overwinnen? Deze gewichtige vragen bespreekt Nicky Aerts met Griet Teck, Jonas Roelens en Christophe Vekeman.

Touching Infinity, een film van Griet Teck

Documentairemaakster Griet Teck observeert in haar films de kleine rituelen van ons dagelijks leven. Moeilijke onderwerpen gaat ze daarbij niet uit de weg. In haar nieuwe film 'Touching infinity' volgt ze drie mensen die aan het einde van hun leven gekomen zijn. De film gaat in wereldpremière op Docville in Leuven.

In de 19de eeuw kregen grootsteden publieke toiletten om de hygiëne in de openbare ruimte te verbeteren. In een tijd waarin nog een taboe rustte op homoseksualiteit, fungeerden urinoirs ook als ontmoetingsplaats voor mannen. De Franse fotograaf Marc Martin maakte er een tentoonstelling over in LaVallée in Molenbeek. Historicus Jonas Roelens ging kijken.

Christophe Vekeman stortte zich op de nieuwe roman van de Britse schrijver Nick Hornby. U weet wel, de man die de wereld veroverde met 'High Fidelity'. In 'Op het eerste gezicht' ontleedt hij de relatie van een witte vrouw van 42 met een jongere en armere zwarte man. Het boek is verschenen bij Atlas Contact.

 

Podcast Pompidou - maandag 21 september 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.