Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister: Pompidou 24 september 2020

Herbeluister: Pompidou 24 september 2020Kunst & Cultuur

Vandaag wordt er gedanst in Pompidou. Met Anne Teresa De Keersmaeker op de tonen van Bachs Goldberg Variaties. Met Ann Geeraerts en Bart Marius door de tentoonstelling Danser Brut.
© Anne Van Aerschot

Anne Teresa De Keersmaeker danst The Goldberg Variations

Na 'The Six Brandenburg Concertos' zet Anne Teresa De Keersmaeker haar onderzoek naar Bach verder. Dit keer gaat ze aan de slag met 'The Goldberg Variations' en laat zich daarbij begeleiden door pianist Pavel Kolesnikov. De muziek vormt een blauwdruk voor de choreografie.

Ook in coronatijden zit Anne Teresa De Keersmaeker duidelijk niet stil. P.A.R.T.S., de dansopleiding die ze oprichtte in Brussel, vierde deze maand haar 25ste verjaardag. In Keulen bracht ze opnieuw dans in het museum met de voorstelling Dark Red in het Kolumba.

Zou ze ook tijd vinden om naar de dubbeltentoonstelling Danser Brut in Bozar en Museum Dr. Guislain te gaan? De tentoonstelling onderzoekt verschillende expressievormen van het lichaam, en doet daarvoor beroep op medische archiefdocumenten, film, hedendaagse kunst en meer. Ann Geeraerts (Bozar) en Bart Marius (Museum Dr. Guislain) lichten toe.

Presentatie: Chantal Pattyn.

 

Podcast Pompidou - donderdag 24 september 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.