Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 26 april 2021

Herbeluister Pompidou 26 april 2021Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn voelt Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs aan de tand over zijn ambitienota. Fotograaf Ronin de Goede volgde een traditionele Japanse tatoeagemeester. En Christophe Vekeman brengt een bevreemdend boek mee van de Canadese schrijfster Marian Engel.
© Dirk Kerstens

Wat zijn de ambities van Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs?

Erik Wieërs ging in de zomer van 2020 aan de slag als Vlaams Bouwmeester, als opvolger van de omstreden Leo Van Broeck. Welke accenten wil Wieërs de komende jaren leggen in het openbare bouwbeleid? Dat kunnen we nu lezen in zijn ambitienota 'Kansen scheppen voor ontmoeting'.

De Nederlandse fotograaf Ronin de Goede volgde jarenlang de traditionele tatoeagemeester Horikazu in de wijk Asakusa in Tokio. En vermits tatoeages in Japan nauw verbonden zijn met de georganiseerde misdaad, kon hij gaandeweg infiltreren in de wereld van de Yakuza, de Japanse maffia. Zijn ervaringen bundelde hij in het boek Asakusa, verschenen bij Zen Foto Gallery. Het werk is nog even te zien bij Ibasho Gallery in Antwerpen.

De Canadese schrijfster Marian Engel schreef met Beer een provocatief boek over de liefde van een vrouw voor een beer. Uitgeverij Koppernik haalde de parel van onder het stof. Christophe Vekeman las het boek.

Podcast Pompidou - maandag 26 april 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram