Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 26 oktober 2020

Herbeluister Pompidou 26 oktober 2020Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Anouk De Clercq over haar tentoonstelling in Strombeek. Rein Deslé brengt in het FOMU het oeuvre van Magnum-fotografe Martine Franck bijeen. En Marc Reugebrink legt een lijvig boek op tafel: 'Een jaar uit het leven van Gesine Cresspahl' van Uwe Johnson.
© Anouk De Clercq

Zangeres en performer Helga Davis in het werk van Anouk De Clercq

'De hoogste vorm van verbeelding is om jezelf in de schoenen van een ander te plaatsen', vertelt Anouk De Clercq in de Klara-podcast Atlas van kleine praktische utopieën. In CC Strombeek is ze te gast met twee monumentale video-installaties waar actrice en zangeres Helga Davis  in de spotlights treedt.

In de jaren '70 schreef Uwe Johnson een Duits literair monument bij elkaar. Jahrestage bestaat uit vier lijvige romans over het leven van een Duitse vrouw in New York, die zowel door de actualiteit van de jaren '60 als door haar oorlogsverleden getekend wordt. Na vele jaren is de reek vertaald als 'Een jaar uit het leven van Gesine Cresspahl' bij Van Oorschot. Schrijver Marc Reugebrink dook in dit duizelingwekkende werk.

Magnum-fotografe Martine Franck werd in 1938 geboren in Antwerpen. Nu komt haar werk thuis in een grote overzichtstentoonstelling in het FOMU. Rein Deslé werkte eraan mee.

 

Podcast Pompidou - maandag 26 oktober 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.