Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 27-30 september 2021

Herbeluister Pompidou 27-30 september 2021Kunst & Cultuur

Pompidou herleest Hella Haasse en Stijn Streuvels, struint door New York aan de hand van icoon Fran Lebowitz en werpt nieuw licht op het werk van schilder Felix De Boeck.
© Het Nieuwstedelijk

Michaël Pas en Prince K. Appiah in Vrede, liefde en vrijheid van Het Nieuwstedelijk

Maandag 27 september 2021

Abstract kunstenaar, landbouwer, radicaal Vlaamsgezind en overtuigd katholiek. Kunstenaar Felix De Boeck was (1898-1995) niet voor één gat te vangen. David Veltman werpt een nieuw licht op zijn leven en werk in de lijvige biografie Sterven in het bed waarin ik geboren ben, verschenen bij uitgeverij Verloren.

Dinsdag 28 september 2021

  • Michaël Pas speelt de econoom John Maynard Keynes in Vrede, liefde & vrijheid, een nieuw stuk van Het Nieuwstedelijk dat zich in de coulissen van het Verdrag van Versailles afspeelt.
  • Dramaturge Kristin Rogghe vertelt waarom KVS een stuk maakt over Mawda, het Koerdische meisje dat in 2018 om het leven kwam door een Belgische politiekogel.
  • Christophe Vekeman duikt in het werk van de New Yorkse schrijfster Fran Lebowitz, bekend van de Netflix-reeks die Martin Scorsese over haar maakte. Haar werk is nu uit bij Podium.

 

© Letterenhuis
Tijd om Stijn Streuvels te (her)lezen!

Woensdag 29 september 2021

Tien jaar geleden overleed de Nederlandse schrijfster Hella Haasse. Met biografe Aleijd Truijens en literatuurcritica Margot Dijkgraaf grasduinen we in haar leven en werk. 

Donderdag 30 september 2021

  • Michel Krielaars vertelt in De klank van de heilstaat over het leven van Russische componisten en muzikanten in het Stalin-tijdperk. Het boek verscheen bij Pluim.
  • Dit najaar is het de hoogste tijd om Stijn Streuvels te (her)lezen. Op 3 oktober is het precies 150 jaar geleden dat de schrijver uit Ingooigem geboren werd. Het Letterenhuis in Antwerpen heeft een expo in petto, de reeks Privédomein wijdt een deel aan hem en op Klara maakt Gudrun De Geyter een documentairereeks over zijn leven en werk.

 

Herbeluister Pompidou via klara.be of de Klara-app.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.