Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 27 april 2021

Herbeluister Pompidou 27 april 2021Kunst & Cultuur

Nicky Aerts vraagt Brecht Deseure uit over de 18de-eeuwse Antwerpenaar Pierre Goetsbloets, over wie hij het boek Revolutie in Antwerpen maakte. Charlotte Crevits onthult de wereld van de Amerikaanse kunstenaar Sam Durant. En Catherine Vuylsteke las Maryse Condé, de grande dame van de Franse literatuur.

De wereld van Pierre Goetsbloets

De Antwerpse aristocraat Pierre Goetsbloets legde op het einde van de 18de eeuw de Franse bezetting vast in aquarellen. De beelden lijken wel een teletijdmachine naar het Antwerpen van toen. Kunsthistoricus Brecht Deseure bundelde de aquarellen in het boek 'Revolutie in Antwerpen', verschenen bij Ludion.

Charlotte Crevits maakte in CC Strombeek een tentoonstelling over de Amerikaanse kunstenaar Sam Durant. Het werk in Strombeek is geïnspireerd op de Non-Aligned Movement, een alliantie van landen die zich tijdens de Koude Oorlog niet tot één van de toenmalige machtsblokken rekenden.

Maryse Condé werd geboren in Guadeloupe en is één van de belangrijkste stemmen in de hedendaagse Franse literatuur. In 2018 kreeg ze de 'alternatieve Nobelprijs voor Literatuur', hoog tijd dat de echte Nobelprijs ook haar kant op komt. Catherine Vuylsteke las haar boek Tot het water stijgt, verschenen bij Orlando.

Podcast Pompidou - dinsdag 27 april 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.