Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 27 oktober 2020

Herbeluister Pompidou 27 oktober 2020Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met wetenschapsfilosoof Geerdt Magiels over 'Een eeuw van verwondering' in Museum Plantin-Moretus. Sofie Benoot reist naar Zuid-Californië in de film Victoria en Christophe Vekeman brengt de bekentenissen van een literair oplichtster mee.

In de 16de eeuw namen de wetenschappen een enorme sprong voorwaarts

De 16de eeuw was een bewogen tijd. In Antwerpen richtte Christoffel Plantijn zijn drukkerij op, die een revolutie zou betekenen in de verspreiding van kennis. Maar ook op andere vlakken maakte de wetenschap een enorme sprong voorwaarts. Wetenschapsfilosoof Geerdt Magiels laat dat zien op de tentoonstelling 'Een eeuw van verwondering' in Museum Plantin-Moretus in Antwerpen.

Documentairemaker Sofie Benoot maakte al verschillende films over de Verenigde Staten. Voor Victoria sloeg ze de handen in elkaar met collega's Liesbeth De Ceulaer en Isabelle Tollenaere. In de film brengen ze een portret van California City, een stad in de woestijn van Zuid-Californië die nooit afgeraakt is. De film werd bekroond op de Berlinale en op Docville.

Ooit was ze een gevierd schrijfster. Maar toen Lee Israel aan lager wal raakte, besloot ze brieven van beroemdheden te vervalsen en dat leverde een aardige duit op. Nu doet ze boete in het boek Kun je me ooit vergeven?, verschenen bij De Geus.

Podcast Pompidou - dinsdag 27 oktober 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.