Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister: Pompidou 29 oktober 2020

Herbeluister: Pompidou 29 oktober 2020Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met kunstenaar Stefan Serneels en debutante Amarylis De Gryse. Filip Tielens vertelt welke impact de nieuwe coronamaatregelen op de theaterwereld hebben.
© Stefan Serneels

Werk van Stefan Serneels in De Garage in Mechelen

Kunstenaar Stefan Serneels creëert een mysterieuze wereld in tekeningen in schilderijen. Zijn tentoonstelling in De Garage in Mechelen moest door de nieuwe coronamaatregelen voortijdig de deuren sluiten, maar gelukkig is er nog de publicatie Schetsboeken 1-6, verschenen bij Stockmans.

De nieuwe coronamaatregelen hebben ook een zware impact op de podiumkunsten. Theaterhuizen sluiten opnieuw de deuren. Veel makers vrezen dat ze deze winter niet meer aan het werk kunnen. Filip Tielens maakt een stand van zaken op.

Amarylis De Gryse debuteert met Varkensribben, een tragikomedie over een vrouw op drift tijdens een snikhete zomer. Het boek verscheen bij Prometheus.

Podcast Pompidou - donderdag 29 oktober 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.