Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 3 februari 2021

Herbeluister Pompidou 3 februari 2021Kunst & Cultuur

Mode-ontwerper Dirk Van Saene heeft zich ontpopt tot kunstenaar. Zijn werk is voor het eerst te zien bij Gallery Sofie Van de Velde. De Verbeke Foundation zet een vergeten Belgische kunstenaar in de kijker: Albert Szukalski. En Lieven Bertels opende een kunstencentrum in Arkansas.
© Sofie Van de Velde Gallery

Welkom in het artistieke universum van Dirk Van Saene

Dirk Van Saene raakte bekend als één van de Antwerpse Zes, een invloedrijke generatie ontwerpers die afstudeerde aan de Antwerpse modeacademie. Schilderkunst en mode lopen in zijn oeuvre in elkaar over. Bij Gallery Sofie Van de Velde gaat hij nog een stapje verder. De tentoonstelling Ceramics is een Gesamtkunstwerk waarin schilderkunst, keramiek, houtsnijkunst en glaskunst een alomvattend geheel vormen.

Bij de Verbeke Foundation in Kemzeke gaan kunst en ecologie hand in hand. Naast werk uit de eigen collectie toont verzamelaar Geert Verbeke er dit voorjaar de allereerste overzichtstentoonstelling van Albert Szukalski. In de jaren 1970 bracht deze kunstenaar met Poolse wortels de dadaïstische spirit naar de Antwerpse kunstwereld. 

Lieven Bertels opende net voor de lockdown een multidisciplair kunstencentrum in Bentonville, Arkansas. Dat centrum, the Momentary, maakt deel uit van het Crystal Bridges Museum of American Art, een museum met een indrukwekkende collectie Amerikaanse kunst. Het museum is in handen van de familie Walton, eigenaars van de supermarktgigant Walmart en tevens de rijkste familie ter wereld. 

Podcast Pompidou - woensdag 3 februari 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram