Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 3 juni 2021

Herbeluister Pompidou 3 juni 2021Kunst & Cultuur

Lili Dujourie, Ann Veronica Janssens en Pieter Vermeersch maakten speciaal voor Pompidou een nieuw kunstwerk, dat in een beperkte oplage verschijnt. Chantal Pattyn stelt het resultaat voor in een speciale aflevering van Pompidou.

De drie edities van Klara, van Pieter Vermeersch, Lili Dujourie en Ann Veronica Janssens

Chantal Pattyn nodigde Lili Dujourie, Ann Veronica Janssens en Pieter Vermeersch uit om een nieuw kunstwerk te maken voor Pompidou. Het zijn edities die in een beperkte oplage beschikbaar zijn.

 Voor de productie werkte Klara samen met Artlead.net, een initiatief van Thomas Caron dat hedendaagse kunstwerken online te koop aanbiedt tegen een democratische prijs.

Chantal Pattyn stelt de edities van Klara voor in Pompidou, samen met Thomas Caron. Ze vraagt aan Ann Veronica Janssens en Pieter Vermeersch hoe ze de opdracht hebben aangepakt. Phillip Van den Bossche stelt het werk van Lili Dujourie voor.

Het werk van Lili Dujourie is het vertrekpunt voor de tentoonstelling 'Another Energy' in het Mori Art Museum in Tokyo. Curator Martin Germann bracht het werk van 16 inspirerende vrouwelijke kunstenaars van over de hele wereld samen.

Podcast Pompidou - donderdag 3 juni 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.