Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 31 mei 2021

Herbeluister Pompidou 31 mei 2021Kunst & Cultuur

Heleen Debruyne praat met schrijfster Els Moors en kunstenaar Vincent Geyskens. Christophe Vekeman brengt de biografie van Nescio mee.
© M Leuven, foto Lieven Herreman

Zaalzicht Vincent Geyskens in M

Schrijfster Els Moors voerde gedurende 48 dagen een openhartig zelfonderzoek uit, en baseerde zich daarbij op de 48 affecten die filosoof Spinoza definieerde. Het resultaat van haar queeste schreef ze neer in Mijn nachten met Spinoza, verschenen bij De Arbeiderspers.

Schilderijen komen bij Vincent Geyskens met het hele lichaam en met alle zintuigen tot stand. Een solotentoonstelling in M Leuven brengt uiteenlopende werken en reeksen schilderijen van de voorbije tien jaar samen.

Nescio ging de Nederlandse literatuurgeschiedenis in als auteur van klassiekers als Titaantjes en De uitvreters. Maar wie was J.H.F. Grönloh, de man achter het pseudoniem? Biografe Lieneke Frerichs doorploegde niet eerder gepubliceerde documententen en brengt haar bevindingen samen in 'Nescio. Leven en werk van J.H.F. Grönloh', verschenen bij Van Oorschot. Christophe Vekeman las de biografie.

Podcast Pompidou - maandag 31 mei 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.