Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 4-7 oktober 2021

Herbeluister Pompidou 4-7 oktober 2021Kunst & Cultuur

Pompidou serveert: een unieke inkijk in privé-verzamelingen hedendaagse kunst, een nieuwe theatermarathon van Ivo Van Hove en de verborgen kant van Antwerpen.

P.LACE.S: op zoek naar de verborgen kant van Antwerpen

Maandag 4 oktober 2021

 • Joost Declercq is gastcurator van Art with a view. De expo biedt een unieke inkijk in de kunstverzameling van telecombedrijf Proximus, en die is van een zeldzame kwaliteit!
 • Ook in Be Part in Waregem kunnen we snuffelen in privé-verzamelingen: Patrick Ronse vond parels uit hedendaagse kunstcollecties in Zuid-West-Vlaanderen op de expo 'Frequently the woords are pink'
 •  Dirk Snauwaert, directeur van kunstencentrum Wiels in Brussel, adviseert verzamelaars bij de uitbouw van hun collectie. In zijn eigen Wiels is momenteel uniek werk van Marcel Broodthaers te zien.
   

Dinsdag 5 oktober 2021

 • Naast Brugge, Brussel en Mechelen groeide ook Antwerpen in het midden van de 16de eeuw uit tot een centrum van de kant, maar dat is nauwelijks bekend. De tentoonstelling P.LACE.S, op vijf locaties in Antwerpen, brengt daar verandering in. Curatoren Wim Mertens en Romy Cockx koppelen het historische ambacht aan het gebruik van kant in hedendaagse creaties.
 • Kunstenaar Herman Van Ingelgem toont nieuw werk bij Annie Gentils Gallery, geïnspireerd door protheses.
© ITA
Age of Rage van Internationaal Theater Amsterdam

Woensdag 6 oktober 2021

 • Internationaal Theater Amsterdam komt naar DE SINGEL met Age of Rage, een nieuwe theatermarathon van Ivo Van Hove. Daarbovenop loopt in het filmmuseum Eye in Amsterdam een expo over de invloed van film in het werk van Ivo Van Hove en zijn vaste scenograaf Jan Versweyveld.
 • In kunstencentrum Z33 maken kunstenaars zich zorgen over de klimaatverandering. Curator Tim Roerig vertelt meer over de expo In The Eye of the Storm, waarin kunstenaars uit de Caraïben de impact van orkanen vastleggen. De Ghanees-Filippijnse kunstenaar Mae-ling Lokko zoekt dan weer oplossingen in circulaire landbouw en lokale bouwmaterialen.
   

Donderdag 7 oktober 2021

 • Chris Ceustermans schreef een biografie van de Vlaamse schrijver Emmanuel de Bom, 'De man die van mensen hield', verschenen bij Vrijdag.
 • Christophe Vekeman leest Kruispunt, de nieuwe roman van Jonathan Franzen, verschenen bij Prometheus.
 • Catherine Vuylsteke stelt Abdulrazak Gurnah voor, de laureaat van de Nobelprijs Literatuur 2021.

 

Herbeluister Pompidou via klara.be of de Klara-app.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.