Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 4 februari 2021

Herbeluister Pompidou 4 februari 2021Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met Ivo Verheyen over de essays van George Orwell. Jeroen Laureyns heeft het over de Canadese kunstenaar Marcel Dzama en Christophe Vekeman over het nieuwe boek van avonturier Sylvain Tesson.
© Marcel Dzama, courtesy the artist, Tim Van Laere Gallery, and David Zwirner

Marcel Dzama, There are no waves only the ocean, 2020

George Orwell was meer dan de schrijver van 1984 en Animal Farm. Hij reisde de wereld rond en was getuige van de grote conflicten van zijn tijd. Die ervaringen pende hij niet alleen neer in zijn romans, maar ook in zjin essays. De beste werden vertaald en gebundeld door Ivo Verheyen in 'Mijn land, rechts of links', verschenen bij Davidsfonds.

Bij Tim Van Laere Gallery loopt een solotentoonstelling van de Canadese kunstenaar Marcel Dzama. Zijn schilderijen laten een sprookjesachtige wereld zien die diep geworteld is in de kunstgeschiedenis. Jeroen Laureyns ging kijken.

De Franse schrijver Sylvain Tesson leefde zes maanden in de Siberische wouden, doorkruiste Europa met een antieke Russische motor met zijspan en maakte een voetreis door Frankrijk. Op zoek naar een nieuwe uitdaging belandde hij op een extreme expeditie in de Himalaya. In 'De sneeuwpanter', verschenen bij De Arbeiderspers, doet hij verslag van die reis. Christophe Vekeman las het boek.

Podcast Pompidou - donderdag 4 februari 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.