Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 6-9 september 2021

Herbeluister Pompidou 6-9 september 2021Kunst & Cultuur

Het fris gerenoveerde MoMu - Modemuseum Antwerpen. Retro-futuristisch cabaret op het Theaterfestival. De nieuwe boeken van Tom Naegels en Sally Rooney ... en nog veel meer in Pompidou deze week.

Benjamin Abel Meirhaeghe: op zoek naar vernieuwing in de opera

Maandag 6 september 2021

  • Benjamin Abel Meirhaeghe is geselecteerd voor het Theaterfestival met zijn retro-futuristisch cabaret A Revue, brengt performances in het MoMu tijdens het festival Mode 2.021, is op tournee met zijn album Spectacles en presenteert in kunstencentrum Nona een nieuwe voorstelling, De grap. En hij heeft toch nog tijd om naar Pompidou te komen!
     
  • Benny Claessens komt recht uit Berlijn naar onze studio in Brussel. Binnenkort speelt hij bij Opera Vlaanderen in de opera Der Silbersee van Kurt Weill, in een regie van zijn boezemvriend Ersan Mondtag. Hij eet graag oesters met Benjamin Abel Meirhaeghe.
MoMu: op zoek naar engagement in de modewereld

Dinsdag 7 september 2021

Het MoMu - Modemuseum Antwerpen heropent de deuren na een lange renovatie. Met een nieuwe collectiepresentatie, en met de tentoonstelling E/MOTION, over mode als voorhoede van maatschappelijke veranderingen. Het is de aftrap van het stadsfestival Mode/Bewust dat neerstrijkt op verschillende plekken in de stad. Een gesprek met directrice Kaat Debo, curator Elisa De Wyngaert en scenograaf Bart Van Merode.

Woensdag 8 september 2021

Prachtige wereld, waar ben je, zo heet het nieuwe boek van literair fenomeen Sally Rooney. Benieuwd of Christophe Vekeman het net zo graag gelezen heeft als de doorsnee millenial.

Waar gaat het heen met de wereld? Kunstenaar Maarten Vanden Eynde onderzoekt het verband tussen ons economisch groeimodel en de uitputting van de aarde. Een overzicht van zijn werk is te zien op de expo Gravend naar de toekomst in Mu.ZEE.

Naomi Meulemans restaureert kunst en heeft het Ethiopian Art Conservation Program opgericht, een organisatie voor de conservatie en restauratie van Ethiopische kunstobjecten.

© KVS
KVS: op zoek naar de geest van Tupac Shakur

Donderdag 9 september 2021

Tom Naegels leverde een lijvig werk af over de geschiedenis van de naoorlogse migratie naar ons land: Nieuw België.

Who’s Tupac? 25 jaar geleden werd hip hop-legende Tupac Shakur vermoord. Dat inspireerde Fikry El Azzouzi, samen met zijn partners in crime Junior Mthombeni en Cesar Janssens, tot een nieuwe voorstelling bij KVS.

Herbeluister Pompidou via Radioplus en de Klara-app

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.