Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 7 december 2020

Herbeluister Pompidou 7 december 2020Kunst & Cultuur

Journaliste Irene van der Linde en fotografe Nicole Segers brengen in 'Bloed en honing' verslag van hun reis langs de grenzen van de Balkan.
© Nicole Segers

Rab, Kroatië

Al jaren reizen journaliste Irene van der Linde en fotografe Nicole Segers langs de grenzen van Europa. In 'Het einde van Europa' verkenden ze de oostgrens van de EU, in aanloop naar de uitbreiding met tien nieuwe lidstaten in 2004. Voor 'Het veer van Istanbul' brachten ze een jaar door op de grens van Europa en Azië. En nu verkennen ze in 'Bloed en honing' een regio waar alle invloeden samenkomen: de Balkan. In het voetspoor van de Britse schrijfster Rebecca West reizen ze door de verschillende landen van ex-Joegoslavië en Albanië. Het boek is verschenen bij Boom.

De Poolse schrijver Jozef Wittlin gaf de onbekende soldaat uit de Eerste Wereldoorlog een gezicht in 'Het zout der aarde'. Na meer dan 80 jaar verschijnt er een nieuwe Nederlandse vertaling van het boek bij WereldbibliotheekKaren Billiet las het boek.

Podcast Pompidou - maandag 7 december 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.