Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 7 juni 2021

Herbeluister Pompidou 7 juni 2021Kunst & Cultuur

Nicky Aerts praat met A.F. Th. van der Heijden over zijn nieuwe roman Stemvorken. En Willem De Wolf vertelt meer over April, een nieuwe voorstelling van Toneelhuis ... want we kunnen eindelijk terug naar het theater!

April Glaspie, de Amerikaanse diplomate die inspiratie leverde voor de nieuwe voorstelling van Toneelhuis

Willem De Wolf verkent de diplomatieke wereld en de geopolitieke verhoudingen tussen de Arabische en de Westerse wereld in April, een theatertekst voor Toneelhuis. Hij reconstrueert de ontmoeting tussen de Amerikaanse diplomate April Glaspie en de Irakese president Saddam Hoessein in juli 1990. Enkele dagen later brak de Eerste Golfoorlog uit. Wat is er tijdens die beruchte ontmoeting gebeurd tussen April Glaspie en Sadam Hoessein?

A.F. Th. van der Heijden levert opnieuw een tour de force. In zijn nieuwe roman Stemvorken brengt hij de twee steunpilaren van zijn oeuvre samen: de cycli De Tandeloze Tijd en Homo Duplex. Stemvorken is verschenen bij Querido.

Podcast Pompidou - maandag 7 junii 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.