Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister: Pompidou 7 oktober 2020

Herbeluister: Pompidou 7 oktober 2020Kunst & Cultuur

Nicolas Provost legde zich in New York toe op straatfotografie. Cinematek brengt een hommage aan de Afro-Amerikaanse filmmaker Kevin Jerome Everson. En Christophe Vekeman haalt een vergeten Franse klassieker van onder het stof.
© Nicolas Provost

Nicolas Provost, The Warning, 2020

Tijdens een lang verblijf in New York begon Nicolas Provost zich toe te leggen op straatfotografie. Die foto's zijn nu voor het eerst te zien in The Agprognostic Temple in Brussel.

Kevin Jerome Everson werkt op het snijvlak van beeldende kunst en cinema. Zijn films portretteren vaak het dagelijkse leven van de Afro-Amerikaanse working class in de Verenigde Staten. Op initiatief van het filmplatform Courtisane presenteert Cinematek in Brussel dit najaar een overzicht van zijn werk. Pieter-Paul Mortier brengt een introductie.

In 1914 schreef de jonge Franse aristocraat Jean de La Ville de Mirmont een roman over een zomerse wandeling van een onopvallende kantoorklerk. Amper enkele maanden na het verschijnen van het boek sneuvelde de auteur aan het front. 'De zondagen van Jean Dézert' verschijnt nu in Nederlandse vertaling bij Oevers. Volgens sommigen is dit een verre voorloper van 'De avonden' van Gerard Reve. Zou Reviaan Christophe Vekeman het daarmee eens zijn?

 

 

Podcast Pompidou - woensdag 7 oktober 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram