Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou 9 juni 2021

Herbeluister Pompidou 9 juni 2021Kunst & Cultuur

Heleen Debruyne praat met Peter Verhelst over zijn nieuwe dichtbundel 2050 en zijn plannen in Watou. FC Bergman trekt met The Sheep Song naar Holland Festival en Avignon. Met Catherine Vuylsteke gaan we naar het zuiden van de VS.
© Kurt Van der Elst

The Sheep Song van FC Bergman

Peter Verhelst werpt een blik in de toekomst in zijn nieuwe dichtbundel 2050, verschenen bij De Bezige Bij. En binnenkort opent kunstenfestival Watou, waarvan hij één van de curatoren is.

Kunstenaar en theatermaker Thomas Verstraeten maakt deel uit van FC Bergman. Het collectief trekt deze zomer de hort op met The Sheep Song, een duistere parabel met in de hoofdrol ... een schaap.

De Amerikaanse schrijfster Jesmyn Ward groeide op in het zuiden van de Verenigde Staten. In haar omgeving zag ze mannen ten onder gaan aan verslavingen, wegzinken in de criminaliteit of uit het leven stappen. Ward onderzoekt of er een link is met het racisme waarmee de mannen vanaf hun vroegste jaren te maken kregen in 'De mannen die we oogstten', verschenen bij Atlas Contact. Catherine Vuylsteke las het boek.

Podcast Pompidou - woensdag 9 juni 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.