Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou van 10 december

Herbeluister Pompidou van 10 decemberKunst & Cultuur

Heeft de blockbustertentoonstelling afgedaan? Nicky Aerts vraagt het aan Olga Van Oost van FARO. Karel De Sadeleer stelt zijn debuutroman Messentrekkers voor en Christophe Vekeman las de Zwitserse schrijfster Annemarie Schwarzenbach.

Annemarie Schwarzenbach

Onlangs vond de tiende editie plaats van Het Groot Onderhoud plaats, het jaarlijkse overleg- en ontmoetingsmoment van en voor de cultureel-erfgoedsector. Daar werd onder andere de blockbustertentoonstelling onder de loep genomen. Heeft het nog zin om zo'n grootschalige projecten te organiseren, of kunnen musea zich beter op het lokale publiek richten? We vragen het aan Olga Van Oost, directrice van FARO.

Karel De Sadeleer schrijft in zijn debuut Messentrekkers over Ali Haniyeh, een Zwitserse Palestijn die op het terras van een Gents café een schare vreemde vogels om zich heen verzamelt. En dan komt Mahmoud Abbas voorbij op zijn damesfiets ... Messentrekkers verscheen bij het balanseer.

Christophe Vekeman las Lyrische novelle van Annemarie Schwarzenbach, een klassieker over een romance in Berlijn in het bewogen jaar 1933. Na meer dan tachtig jaar verscheen er voor het eerst een Nederlandse vertaling bij uitgeverij Bibliodroom.

Podcast Pompidou - donderdag 10 december 2020
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Nicky Aerts

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

En Pompidou kan ook gedownload worden als podcast. Zo kan u een uitzending steeds bewaren voor later.

Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Facebook
Klik hier en bekijk wat Pompidou te bieden heeft op Instagram