Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Pompidou van 25 januari 2021

Herbeluister Pompidou van 25 januari 2021Kunst & Cultuur

Chantal Pattyn ontvangt kunstenaars Sergio De Beukelaer en Anouk Kruithof. Met Catherine Vuylsteke herbeleven we de reizen van Marco Polo.

Werk van Sergio De Beukelaer in CC Mechelen

De beste remedie tegen grijze en koude winterdagen bevindt zich dezer dagen in CC Mechelen. Daar presenteert Sergio De Beukelaer zijn kleurrijke, geometrische schilderijen, op uitnodiging van De Garage - Museum Hof van Busleyden.

Voor het eerst sinds de strengere coronamaatregelen heropent Voo?uit de deuren van de concertzaal. Niet voor een concert, maar voor de installatie 'Universal Tongue' van Anouk Kruithof. Ze verzamelde uren beeldmateriaal van YouTube, waarop mensen van over de hele wereld aan het dansen zijn, en smeedde dat tot een overdonderend geheel.

De reizen van Marco Polo spreken na eeuwen nog altijd tot de verbeelding. Maar wat was er nu echt van aan? Bij Athenaeum verschijnt een nieuwe uitgave van 'De wonderen van de Oriënt', de verhalen die Marco Polo na zijn terugkeer uit Azië te boek stelde. Catherine Vuylsteke las het boek met nieuwe ogen.

Podcast Pompidou - maandag 25 januari 2021
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.