Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister Tomorrowland Classic

Herbeluister Tomorrowland ClassicKlassieke muziek

Drie jaar geleden waren een aantal Tomorrowland-dj's te gast op... Klara. Want klassieke en dancemuziek hebben meer met mekaar dan je zou denken. Veel klassieke componisten hebben de top-dj's van vandaag beïnvloed. Tomorrowland zelf haalde drie jaar geleden zelfs het Nationaal Orkest van België in huis.
Campagnebeeld Tomorrowland Classic

Campagnebeeld Tomorrowland Classic

In 2015 nodigde Klara dus een aantal dj's die toen op Tomorrowland stonden uit om te verklappen waar ze de mosterd voor hun muziek zijn gaan halen. Het resultaat was Tomorrowland Classic, een programma boordevol klassieke en dancemuziek.

Vijf avonden op een rij liet Klara topdj's aan het woord die hun eigen werk met klassieke muziek larderen. Waarom doen ze dat? Inspireert klassieke muziek hen? Van welke werken gaan ze zelf door hun dak? De Carmina Burana? De Boléro? Of Stravinsky’s ‘Le Sacre du Printemps’?

Het resultaat was: Tomorrowland Classic, met Martin Solveig, Dimitri Vegas, Dave Clarke, Regi en dj Von Rosenthal de la Vegaz.

En die vijf afleveringen zijn nu, in de aanloop naar het tweede weekend van Tomorrowland 2018, opnieuw integraal te herbeluisteren.

Tomorrowland Classic - Dj Von Rosenthal de la Vegaz
Tomorrowland Classic - Regi
Tomorrowland Classic - Martin Solveig
Tomorrowland Classic - Dave Clarke
Tomorrowland Classic - Dimitri Vegas