Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Hervé Niquet ontwikkelt parfum bij Messiah van Haendel

Hervé Niquet ontwikkelt parfum bij Messiah van HaendelBlijf verwonderd!

Dirigent Hervé Niquet ontwikkelde een parfum, gekoppeld aan 2 specifieke plaatsen in de Messiah van Haendel. Een bijzondere zoektocht naar synesthesie.
Julien Mignot

Hervé Niquet

Hervé Niquet heeft vanavond een nooit gezien experiment gepland tijdens een concert in Versailles. Daar gaat hij de Messiah van George Frideric Haendel spelen, dat is normaal denkt u, want hij heeft eind vorig jaar zijn eigen versie van dat werk op cd gezet samen met zijn ensemble Le Concert Spirituel. Maar: vanavond staan er in de kapel van Versailles 10 ultramoderne geurverspreiders opgesteld omdat Hervé Niquet al van toen hij de eerste keer als koorknaap The Messiah gezongen heeft, tijdens 2 delen van die Messiah een bepaalde geur gewaarwordt. Pure Proust ja. En met hulp uit Singapore heeft hij die geur nu kunnen ontwikkelen. Hij vertelde zijn onwaarschijnlijke verhaal bij Olav Grondelaers in Music Matters.

15/12 Hervé Niquet

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.