Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herziene versie van het boek 'Iedereen Klassiek' met Spotify lijst op maat

Herziene versie van het boek 'Iedereen Klassiek' met Spotify lijst op maatBlijf verwonderd!

Gids voor klassiek in alle maten en gewichten, voor alle emoties, voor iedereen. Klassiek is er in alle maten en gewichten, voor alle emoties en voor heel veel momenten. Maar helaas zijn er nog te veel mensen die te weinig kennen van klassieke muziek.

Herziene versie van het boek 'Iedereen Klassiek 1' met Spotify lijst op maat

Het boek Iedereen Klassiek' met bijhorende Spotify-lijst is er om jong én oud te laten kennismaken met, te leren genieten van en verknocht te laten worden aan klassieke muziek. En hoe kan dat beter dan ze te verbinden aan de Grote Emoties? Of het nu gaat om verlangen, angst, verdriet, energie of liefde, muziek biedt steeds een uitweg, verzacht én versterkt. De emoties vormen meteen ook de structuur van ons boek, ingevuld met de mooiste, bekendste en krachtigste muzikale werken.

De musicologen van Klara leggen uit wat je kan horen, geven wat achtergrond bij het werk en de componist, goochelen met interessante weetjes en geven je een pak luistertips mee.

Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandels en de webwinkels.

Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
ISBN: 9789089319449

Iedereen Klassiek

Loopt u soms verloren in de wijde wereld van de klassieke muziek of bent u wel geïnteresseerd maar weet u niet waar te beginnen? Of walst u gewoon graag door de kamer op dat ene onovertroffen ballet? Dan is Iedereen Klassiek voor u geknipt. Maar ook wie verbluffende ontdekkingen wil doen in het minder bekende repertoire moet zeker luisteren. Iedereen welkom in Iedereen Klassiek!

Presentatie: Tom Verheyden

Samenstelling: Greet Van 't veld

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via iedereenklassiek@klara.be

Elke zondag, telkens van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien zijn de uitzendingen nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.