Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Herbeluister of download Trio van 26 mei: Het conflict in Gaza

Herbeluister of download Trio van 26 mei: Het conflict in GazaBlijf verwonderd!

Op zaterdag 26 mei stelden we in Trio de vraag of we te maken hebben met een nieuw Sharpeville...

Familieleden rouwen om de Palestijnse Moein Al-Saai die overleed aan verwondingen opgelopen bij protesten aan de grens tussen Gaza en Israel.. Foto (c) AFP

O Cieraat Israëls! hoe syt gy gevallen? Werner Trio in debat met politoloog Dries Lesage (Ugent) en André Gantman (N-VA). 

Sommigen noemen de beschietingen door het Israëlische leger van Gazaanse demonstranten een nieuw Sharpeville. De tientallen doden die daarbij zijn gevallen, zouden de morele legitimiteit van de zionistische staat onderuit halen, net zoals het bloedbad van Sharpeville in 1960 het begin van het einde van de Apartheid inluidde.

Volgens Dries Lesage is het denken van de Europese elites gekoloniseerd door het zionisme.

De Joodse jurist en politicus André Gantman is van oordeel dat de Vlaamse politieke klasse zich juist laat gijzelen door het Palestijnse standpunt. Hij schrijft dat toe aan een gecamoufleerd antisemitisme.

Deze aflevering is tot en met vrijdag 29 juni 2018 herbeluisterbaar via klara.be en de Klara-app én is ook beschikbaar als podcast. Op die manier kan u uitzendingen ook downloaden en bewaren voor later.

Of u kan deze aflevering ook via de audiospeler hieronder beluisteren of zeer eenvoudig downloaden via een druk op de 'klik hier'-tekst onderaan de audiospeler.

Podcast van Trio van 26 mei: Het conflict in Gaza
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Trio

Werner Trio ging tot de zomer van 2018 in trio met twee gasten over wat goed of fout loopt en beter kan in de wereld van vandaag. Vanaf september 2018 verschoof Werner Trio naar de vrijdagavond en ging het programma 'Vrijdag' van start.

Presentatie: Werner Trio

Samenstelling: Marc Vandemoortele en Werner Trio

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via trio@klara.be

Een aantal afleveringen van Trio kan nog steeds gedownload worden als podcast.