Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Het Elfde Uur: aflevering 21 (11 november - 07 uur)

Het Elfde Uur: aflevering 21 (11 november - 07 uur)Blijf verwonderd!

Bij het eerste ochtendlicht maken de geallieerde officieren in het Bos van Compiègne zich klaar voor een historische foto bij de wagon. De Duitse onderhandelaars mogen toekijken. Ook in Gent en Bergen staan de overwinnaars in de schijnwerpers. In het oude West-Vlaamse frontgebied is er daarentegen niets feestelijks te beleven.
© VRT rr

Foch en zijn geallieerde wapenstilstandscommissie voor de historische treinwagon in het Bos van Compiègne. V.l.n.r.: Weygand, Wemyss, Foch, Marriott (eerste rij); Desticker, de Mierry (tweede rij); Riedinger, Laperche (derde rij)

De oorlog heeft er te veel kapotgemaakt. Nog minder optimisme heerst er in de Duitse rangen, die het aan het Franse front steeds moeilijker krijgen.

Vanaf 10 november om 11.00 uur verschijnt er hier elk uur op de site een nieuwe aflevering. Via het overzicht op klara.be/hetelfdeuur kan u makkelijk doorklikken naar een aflevering. Op al die pagina's staat (net zoals hieronder) een radiospeler waarmee u die aflevering kunt beluisteren én downloaden.

We sturen deze afleveringen ook naar Apple Podcasts, iTunes en Google Podcasts. Maar daar hebben we geen perfecte controle over het moment waarop ze gepubliceerd worden, dus daar kan u soms even wat langer moeten wachten. Uiteraard kan u de podcast ook toevoegen aan uw podcastprogramma naar keuze, en dat kan via deze RSS-link of via de download-optie in onderstaande audiospeler.

Reageren kan altijd via de Klara-app (klik hier om die gratis te downloaden) of via hetelfdeuur@klara.be

Het Elfde Uur: aflevering 21 (11 november - 07 uur)
Klik hier om dit audiobestand te downloaden