Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Het Elfde Uur: aflevering 5 (10 november - 15 uur)

Het Elfde Uur: aflevering 5 (10 november - 15 uur)Blijf verwonderd!

De Brusselse soldatenrevolutie is in volle gang. Na de indrukwekkende marsen trekken de muiters samen met de feestvierende bevolking naar het politieke hart van de hoofdstad: het Belgisch parlement. De andere soldaten in het bezette België volgen het Brusselse voorbeeld.
© VRT rr

Muitende soldaten nemen een auto af van hun officieren op de Antwerpse Frankrijklei

Overal pogen Duitse officieren tevergeefs hun terugtrekkende troepen te kalmeren. In Antwerpen weigeren de massaal aanwezige Duitse soldaten hun oversten nog te gehoorzamen. Aan het front is van de revolutie nog maar weinig te merken. Het grote offensief rond Gent is voor de volgende ochtend gepland. Toch incasseert het Belgisch leger nog veel verliezen. Van Geraardsbergen tot Zelzate liggen de geallieerden onder vuur.

Vanaf 10 november om 11.00 uur verschijnt er hier elk uur op de site een nieuwe aflevering. Via het overzicht op klara.be/hetelfdeuur kan u makkelijk doorklikken naar een aflevering. Op al die pagina's staat (net zoals hieronder) een radiospeler waarmee u die aflevering kunt beluisteren én downloaden.

We sturen deze afleveringen ook naar Apple Podcasts, iTunes en Google Podcasts. Maar daar hebben we geen perfecte controle over het moment waarop ze gepubliceerd worden, dus daar kan u soms even wat langer moeten wachten. Uiteraard kan u de podcast ook toevoegen aan uw podcastprogramma naar keuze, en dat kan via deze RSS-link of via de download-optie in onderstaande audiospeler.

Reageren kan altijd via de Klara-app (klik hier om die gratis te downloaden) of via hetelfdeuur@klara.be

Het Elfde Uur: aflevering 5 (10 november - 15 uur)
Klik hier om dit audiobestand te downloaden