Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Het Elfde Uur: aflevering 6 (10 november - 16 uur)

Het Elfde Uur: aflevering 6 (10 november - 16 uur)Blijf verwonderd!

Brussel en Antwerpen zijn helemaal in revolutionaire handen gevallen. De steden zijn magneten voor muitende soldaten. In Oost-Vlaanderen ondervinden Cortvrindt en Léon Van Haelst de gevolgen van de chaotische Duitse aftocht. De Duitsers zijn het vechten moe. Velen weigeren nog de bevelen op te volgen en ruilen hun uniform in voor burgerkledij.
© VRT rr

De dodelijkste van de vele munitieongelukken tijdensn het oorlogs einde was die aan het station van Hamont op 18 november 1918.

Op vele plaatsen wordt er geplunderd en werd zware munitie onbewaakt achtergelaten. Regelmatig zijn er ongelukken, vooral aan de treinstations waar honderden munitiewagons staan geparkeerd. In Frankrijk liggen de Amerikaanse troepen zwaar onder vuur. Hun opmars stokt, waardoor de Duitsers kunnen terugtrekken.

Vanaf 10 november om 11.00 uur verschijnt er hier elk uur op de site een nieuwe aflevering. Via het overzicht op klara.be/hetelfdeuur kan u makkelijk doorklikken naar een aflevering. Op al die pagina's staat (net zoals hieronder) een radiospeler waarmee u die aflevering kunt beluisteren én downloaden.

We sturen deze afleveringen ook naar Apple Podcasts, iTunes en Google Podcasts. Maar daar hebben we geen perfecte controle over het moment waarop ze gepubliceerd worden, dus daar kan u soms even wat langer moeten wachten. Uiteraard kan u de podcast ook toevoegen aan uw podcastprogramma naar keuze, en dat kan via deze RSS-link of via de download-optie in onderstaande audiospeler.

Reageren kan altijd via de Klara-app (klik hier om die gratis te downloaden) of via hetelfdeuur@klara.be

Het Elfde Uur: aflevering 6 (10 november - 16 uur)
Klik hier om dit audiobestand te downloaden