Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Het Elfde Uur: aflevering 8 (10 november - 18 uur)

Het Elfde Uur: aflevering 8 (10 november - 18 uur)Blijf verwonderd!

Macht, daar draait het allemaal om aan het begin van de laatste oorlogsavond. Nooit was het belangrijker om zich op de juiste manier te profileren op het internationaal toneel. Dat beseft ook de Belgische koning Albert I. Hij zit in Loppem even ten zuiden van Brugge. Hij weet dat de gesprekken over een wapenstilstand op hun einde lopen.
© VRT rr

De twee treinen in het Bos van Compiègne.

Hij als bevelhebber van het Belgisch leger is niet geraadpleegd. Dat frustreert hem. De macht ligt nu in handen van Ferdinand Foch. In Berlijn hoopt de kersverse kanselier Friedrich Ebert dat zijn revolutionaire regering als legitiem erkend zal worden door de geallieerden. En aan het front gaat de strijd onverminderd door. Er worden nog vele luchtaanvallen uitgevoerd. Bij een van die aanvallen leert Leuven de betekenis van friendly fire kennen.

Vanaf 10 november om 11.00 uur verschijnt er hier elk uur op de site een nieuwe aflevering. Via het overzicht op klara.be/hetelfdeuur kan u makkelijk doorklikken naar een aflevering. Op al die pagina's staat (net zoals hieronder) een radiospeler waarmee u die aflevering kunt beluisteren én downloaden.

We sturen deze afleveringen ook naar Apple Podcasts, iTunes en Google Podcasts. Maar daar hebben we geen perfecte controle over het moment waarop ze gepubliceerd worden, dus daar kan u soms even wat langer moeten wachten. Uiteraard kan u de podcast ook toevoegen aan uw podcastprogramma naar keuze, en dat kan via deze RSS-link of via de download-optie in onderstaande audiospeler.

Reageren kan altijd via de Klara-app (klik hier om die gratis te downloaden) of via hetelfdeuur@klara.be

Het Elfde Uur: aflevering 8 (10 november - 18 uur)
Klik hier om dit audiobestand te downloaden