Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Het fenomeen Romeo Castellucci

Het fenomeen Romeo CastellucciKunst & Cultuur

In Antwerpen speelt dezer dagen The Minister's Black Veil, de nieuwste productie van Romeo Castellucci. Theatermaker en kunstenaar Jan Lauwers laat zijn licht schijnen over het fenomeen Castellucci
Romeo Castellucci

Romeo Castellucci

Jan Lauwers over Romeo Castellucci

‘The Minister’s Black Veil’ is de titel van een novelle van de Amerikaan Nathaniel Hawthorne. Deze ‘parabel’ uit 1837 vertelt over een dominee in een klein dorp die plots beslist zijn gezicht met een zwarte sluier te bedekken. Niemand begrijpt waarom, een verklaring geeft hij niet. Door zijn gezicht te verbergen, voor de anderen maar ook voor zichzelf, wordt hij een outcast. Het kortverhaal verwijst naar een sermoen van dominee Hooper, zonder dat de auteur de inhoud ervan prijsgeeft. Castellucci vroeg zijn zus Claudia om die lacune in te vullen. Met deze monoloog, gebracht in een kerk en speciaal gemaakt voor deSingel, bezegelt hij zijn ontmoeting met de Amerikaanse theater- en filmacteur Willem Dafoe.

Van 14 t.e.m. 17 december in de Sint-Michielskerk in Antwerpen

!Bijna uitverkocht! Meer info op de website van De Singel.

 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.