Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Het mooiste van Klara in deSingel gebundeld

Het mooiste van Klara in deSingel gebundeldKlassieke muziek

Wat hoort u in de week van 30 januari in Klara Live? Dat zetten we hier op een rij!
foto van de affiche van Klara in deSingel

Klara in de Singel, 28 01 2017

Wat hoort u deze week in Klara Live? Dat zetten we hier op een rij!


Maandag 30 januari en dinsdag 31 januari blikken we terug op het voorbije weekend. Het mooiste van wat in de zalen en gangen van deSingel te horen was: jonge talenten als pianist Lukas Vondracek of harpiste Anneleen Lenaerts, maar ook het Vlaams Radio Koor onder leiding van de charismatische Eric Whitacre en Brussels Philharmonic.


Woensdag 1 februari belooft grootse emoties in de kleinste bezetting. De madrigalen van Claudio Monteverdi laten zich ontdekken als mini-opera’s, oefeningen op kleine schaal, waar hij alle emoties en schakeringen, het hele palet van de liefde, de mens, de ziel verkent. Paul Agnew en Les Arts Florissants verdiepten zich in de madrigaalboeken van Monteverdi maar ook in die van zijn leermeesters en tijdgenoten.


Op donderdag 2 februari hoort u deFilharmonie Klara Live in haar prachtige nieuwe zaal met een schitterend programma. Op 21 januari brachten ze er de 5de symfonie van Gustav Mahler, en het vioolconcerto van Alban Berg. Soliste Leila Josefowicz noemt dit vioolconcerto haar absolute favoriet uit het grote repertoire. 

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael / Renate Weytjens / Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met zaterdag. Op weekdagen in principe van 20 tot 22 uur, en op zaterdag van 20 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app. Omwille van rechtstreekse uitzendingen die vroeger of later kunnen beginnen of omwille van andere elementen, kunnen deze uren soms wijzigen. Hou dus zeker onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.