Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Het Nadar Ensemble bestaat 15 jaar!

Het Nadar Ensemble bestaat 15 jaar!Blijf verwonderd!

Het Nadar Ensemble is een avontuurlijke groep muzikanten en performers die aan de hand van nieuwe technologieën en interdisciplinaire technieken de wereld willen weerspiegelen met hun muzikale presentaties. Pieter Matthynssens, cellist, performer en artistiek directeur van Nadar komt samen met Katrien Gaelens, de fluitiste van het ensemble, de vijftiende verjaardag van het Nadar Ensemble vieren in Music Matters op 14 december.
© Wim Heirbout

Nadar Ensemble

Het Nadar Ensemble bestaat 15 jaar! Ze maakten ter gelegenheid van hun verjaardag een introductiefilmpje waarin de meest memorabele voorstellingen van het Nadar Ensemble de revue passeren. Dit najaar stonden ze onder andere nog in De Singel en het Concertgebouw van Brugge met Hide to Show, een transdisciplinaire voorstelling van Michael Beil. Sinds het seizoen 2016-2017 is het Nadar Ensemble huisartiest van het Concertgebouw van Brugge en vanaf het seizoen 2021-2022 ook huisartiest van De Singel.

In maart 2022 staat het ensemble nog op verschillende podia met hun familievoorstelling Dubbelgangers. Deze voorstelling die het Nadar Ensemble in samenwerking met buikspreker Bart Juwett en op tekst van Annemarie Peeters creëerde, voerden ze in 2019 al in het Concertgebouw van Brugge op. Voor meer info en tickets voor de voorstelling in Nova kan u hier terecht.

 

Beluister hieronder het gesprek in Music Matters van 14 december.

14/12/2021 - 15 jaar Nadar Ensemble
© Wim Heirbout
Nadar Ensemble met Hide tot Show
Pieter Matthynssens en Katrien Gaelens

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.