Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Het oorlogsverleden van het VRT-domein

Het oorlogsverleden van het VRT-domeinKunst & Cultuur

Wist u dat het domein waarop de VRT gebouwd is een oorlogsverleden heeft? U vindt er namelijk het Ereveld der gefusilleerden. Op zondag 25 november opent VRT de deuren en kan u dat oorlogsverleden van het VRT-domein ontdekken. Een voorsmaakje met gids Christel Merckx.
Ereveld der gefusilleerden

Wist u dat er tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog meer dan 300 mensen geëxecuteerd werden op het domein waar nu VRT en RTBF gevestigd zijn? En dat daarbij bekende namen waren uit het verzet tijdens de Eerste Wereldoorlog, zoals Edith Cavell en Gabrielle Petit?

Wat is het ‘Ereveld der gefusilleerden’? Waarom staat aan de ingang van de VRT een monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog? Wat hebben de vele heuvels en mysterieuze tunnels in de tuin van de VRT te betekenen? Hoe zag dat domein eruit voor de omroepen er gevestigd werden? En wat was de ‘Tir National’?

Dat alles en nog veel meer komen bezoekers te weten tijdens een exclusieve rondleiding over het militaire en oorlogsverleden van de VRT/RTBF-site. De VRT organiseert die rondleiding eenmalig op zondag 25 november naar aanleiding van 100 jaar Wapenstilstand op 11 november.

Inschrijven kan hier.