Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Het Pleintje van Meneer Sax

Het Pleintje van Meneer SaxKunst & Cultuur

Vandaag marcheren we als een echte fanfare! Dat klinkt feestelijk, maar hoe klinkt het als de fanfare buiten speelt, moe is en geen zin meer heeft om door de straat te stappen? Of als er iemand uit de fanfare een liefdesbrief krijgt, en de anderen jaloers zijn? De fanfare houdt halt op het pleintje waar de geheimzinnige Meneer Sax woont... Stap mee met het sprankelende Ebonit Saxofoonkwartet in deze meeslepende optocht vol swingende muziek en humor!
© Carlos Rosas

Ebonit

Concertgebouw - Concertzaal • 13.40 - 14.30 uur

Ebonit Saxofoonkwartet:

  • Marijke Schröer, saxofoonDineke Nauta, altsaxofoon 
  • Mateusz Pusiewicz, tenorsaxofoon
  • Paulina Marta Kulesza, baritonsaxofoon
  • Jochem Stavenuiter, regie
  • Oorkaan, productie

Met muziek van Johann Sebastian Bach, Gioacchino Rossini, Maurice Ravel, György, Ligeti, Charles Mingus en Carlos Jobim.

Opgelet

⚠️ 🚆 Belangrijke informatie i.v.m. het treinverkeer 🚆 ⚠️

Op 26 & 27 oktober 2019 zullen er werken zijn aan het spoor in Brugge-Station. Hierdoor zal het treinverkeer gehinderd worden. Meer info op www.belgiantrain.be & www.concertgebouw.be.

Dineke Nauta over Het Pleintje van Meneer Sax

Iedereen Klassiek 2019

Iedereen Klassiek: gratis klassiek in en rond het Concertgebouw Brugge! Klara zendt live uit van 10 tot 18 uur.

Op zaterdag 26 oktober 2019 is het opnieuw tijd voor Iedereen Klassiek, oftewel hét feest van de klassieke muziek. Wie er de afgelopen jaren bij was, kan erover getuigen: zó vier je feest met klassieke muziek. Iedereen Klassiek neemt alles en iedereen mee in een vrolijk bad klassieke muziek. Samen met initiatiefnemer Klara en de vele partners in Brugge bereidt het Concertgebouw een uitbundig programma voor, met vertakkingen in de hele binnenstad. Nodig voor dit gratis evenement dus familie en vrienden uit en laat hen kennismaken met de kracht en schoonheid van Bach, Beethoven en Brugge.

Presentatie: Sieglinde Michiel en Katelijne Boon

Samenstelling: Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via iedereenklassiek@klara.be