Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Het Robin Verheyen Quartet speelt The Bach Riddles

Het Robin Verheyen Quartet speelt The Bach RiddlesBlijf verwonderd!

Na in september al de cd met Bach Riddles uitgebracht te hebben, speelt en stelt Robin Verheyen met zijn kwartet woensdag 19 januari The Bach Riddles voor in de kamermuziekzaal van het Concertgebouw van Brugge. Robin Verheyen kwam tijdens Music Matters spreken over de cd en dit openingsconcert van de Bach Academie (19-23 januari in het Concertgebouw van Brugge).
© Robin Verheyen

Robin Verheyen

Robin Verheyen is een Belgische jazzsaxofonist die in 2005 naar New York trok. Zijn zeer persoonlijke speelstijl is beïnvloed door traditionele West-Afrikaanse ritmes, Westerse klassieke muziek en de New Yorkse impro-scene. Hij baseerde zijn project met Bach Riddles op Bachs Das Musikalische Opfer, een boek vol schoolvoorbeelden van contrapunt.

Al sinds begin 2017 staat Robin Verheyen met The Bach Riddles op het podium. Hoewel de cd van het concert in deSingel (juni 2018) al op 24 september 2021 gereleaset werd, kan het Robin Verheyen Quartet deze pas komende woensdag (19 januari 2022) voorstellen in het Concertgebouw van Brugge.

De Bach Academie Brugge

Robin Verheyen mag met zijn kwartet en hun Bach Riddles de Bach Academie Brugge van 2022 aftrappen in de kamermuziekzaal van het Concertgebouw van Brugge. Deze twaalfde Bach Academie Brugge kijkt voorbij Bachs zijn leven en keert niet alleen terug in de tijd naar Bachs voorvaders en inspiratiebronnen waaronder Dietrich Buxtehude, maar kijkt ook (ver) vooruit naar 20e-eeuwse echo’s zoals John Cage en Luciano Berio.

Robin Verheyen past perfect binnen dit plaatje. Zijn cd The Bach Riddles is een avontuurlijke kruisbestuiving tussen barok, vrije improvisatie en hedendaagse jazz. Voor het Robin Verheyen Quartet is dit concert ook een soort van thuiskomen: in januari 2017 begon de muzikale reis van The Bach Riddles met een première in het Concertgebouw van Brugge. In januari 2022 stellen ze er hun cd met Bach Riddles voor.

 

De Bach Academie Brugge vindt tussen 19 en 23 januari 2022 in het Concertgebouw van Brugge plaats. Voor meer info, tickets en het volledig programma kan u hier terugvinden.

De cd van The Bach Riddles kan u hier bestellen.
 

Beluister het gesprek met Robin Verheyen in Music Matters hieronder.

17/01/2022 Robin Verheyen
The Bach Riddles

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.