Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest in Klara Live

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest in Klara LiveKlassieke muziek

Wat hoort u in de week van 17 april in Klara Live? We zetten het hier op een rij!
Foto van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Rotterdams Philharmonisch Orkest. Foto (c) Hans van der Woerd

Maandag 17 april

Op maandag 5 september 2016 vond in de Royal Albert Hall in Londen een interessant Proms Concert plaats. Daniel Barenboim speelde en dirigeerde er de Staatskapelle Berlin. Het 24ste pianoconcerto van Mozart en de Romantische Symfonie van Bruckner pronkten op het programma.

Dinsdag 18 april

MUSIC FROM THE BIG APPLE De componisten Dvorák en Bartók joegen hun dromen na en trokken naar New York. Ze schreven er hun grootste meesterwerken. Ondanks een sterrenstatus vonden ze er geen geluk. Het Nederlandse Ragazze Quartet reist overzees en maakt er samen met de minimal music van John Adams een Amerikaans feestje van.

Woensdag 19 april

Op woensdag 8 maart gaf de jonge Poolse Rafal Blechasz een recital in Flagey. Met Bach, Beethoven en Chopin op het programma gaf hij het beste van zichzelf.
Met veel plezier mocht Flagey de jonge pianist Rafal Blechacz verwelkomen. Deze jonge Poolse artiest is sinds enkele jaren exclusief verbonden aan Deutsche Grammophon en brengt ons vanavond enkele pareltjes uit het pianorepertoire. Niet alleen speelt hij muziek van zijn favoriete componist Chopin, maar ook put hij uit het beruchte repertoire voor piano van Bach en Beethoven. Een niet te missen recital !

Donderdag 20 april

Op 1 april was het Rotterdams Philharmonisch Orkest te gast in het Brugse Concertgebouw met een programma waarin Franse orkestrale verfijning moeiteloos samengaat met het gepassioneerde meesterschap van Sergei Rachmaninov. Pianist Nelson Goerner speelt diens tweede pianoconcerto : dit razend populaire concerto was het eerste werk dat de componist voltooide na een lange periode van depressie. Van Claude Debussy brengt het orkest La Mer en Prélude à l’après-midi d’un faune, en er is nog meer pastorale sfeer met het mooie The Lark Ascending van Ralph Vaughan Williams. Dirigent is Mark Elder.

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken 

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael.

Contact: klaralive@klara.be