Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Het TheaterFestival gaat door

Het TheaterFestival gaat doorKunst & Cultuur

Ondanks de klappen die de theatersector te verduren kreeg, vonden het afgelopen jaar veel straffe voorstellingen plaats. Het TheaterFestival maakte traditiegetrouw een selectie van de beste twaalf, die vandaag officieel bekend worden gemaakt.

© het TheaterFestival

Het was een heel bijzonder theaterseizoen. Eerst snoeide de minister van cultuur in de projectsubsidies, daar werd tegen betoogd en dan ging het hele land in lockdown. Een seizoen om misschien wel snel te vergeten, denk je dan? Alhoewel! Want vandaag wordt de selectie van Het TheaterFestival bekend gemaakt. De jaarlijkse round-up van de beste stukken. En dat betekent twee dingen. Eén: het seizoen was kort maar krachtig. En twee: het TheaterFestival gaat door. De twaalf beste voorstellingen van het voorbije seizoen. Met opvallende namen, verschillende stemmen en veel genres. Om er maar enkele te noemen: ACT (Kris Verdonck), Dear Winnie (Junior Mthombeni) en Locke (Compagnie Cecilia). Van Marc Van Ranst zal het niet mogen, maar het was een seizoen om vingers en duimen van af te likken!

Het TheaterFestival, van 3 tot en met 13 september 2020. Bestel je tickets vanaf begin augustus via www.theaterfestival.be of www.kaaitheater.be.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.