Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Het Verdi album van de grote Franse bariton Ludovic Tézier

Het Verdi album van de grote Franse bariton Ludovic TézierKlassieke muziek, CD

Verdi Ludovic TézierSony Classical

Verdi Ludovic Tézier

Wie?

De Franse bariton Ludovic Tézier -met zijn 53 lentes op het hoogtepunt van zijn kunnen- heeft de voorbije drie decennia een grote band opgebouwd met de baritonrollen van Verdi. Hij is een van de meest gevraagde operasterren ter wereld.

Wat?

Grote scènes en aria's uit 50 jaar Verdi-opera's: van Ernani en Nabucco, naar de grote drie namelijk Rigoletto, La Traviata en Il Trovatore tot de laatste twee Otello en Falstaff. Tézier kruipt o.m. in de huid van een wraakzuchtige broer (Carlo in La Forza del Destino), een melancholische vader (Germont in La Traviata), een jaloerse echtgenoot (Ford in Falstaff), een meedogenloze intrigant (Iago in Otello) en een liefhebbende vriend en vrijheidsstrijder (Posa in Don Carlos).

Waarom moet je dit horen?

Tézier beschikt over alle kwaliteiten die een grote Verdi-interpreet moet hebben: een nobel timbre, grote vocale kracht, een stralende hoogte maar evenzeer de capaciteit om als een kameleon al die diverse personages te bezielen. Voeg daar nog zijn stijlinzicht aan toe, zijn taalgevoeligheid, intelligentie en goede smaak en je hebt met dit Verdi-recital een cadeau voor operaliefhebbers zoals er maar af en toe eentje op de CD-markt verschijnt. 

Sylvia Broeckaert

Praktisch?

UItvoerder: Ludovic Tézier (bariton) en het Orchestra del Teatro Comunale di Bologna o.l.v. Frédéric Chaslin.

Titel: Ludovic Tézier Verdi

Label: Sony

 

Sylvia Broeckaert over de cd 'Verdi' van Ludovic Tézier