Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Het zomerboekenbal van Christophe Vekeman

Het zomerboekenbal van Christophe VekemanKunst & Cultuur

Tijdens de zomermaanden neemt Christophe Vekeman, onze trouwe gids door boekenland, even rust. Maar hij geeft nog even mee welke literaire hoogvliegers zeker in uw koffer moeten belanden.
lezende cowboy

lezende cowboy

nell zink
nell zink

Nell Zink, Misplaatst (Uitgeverij Ambo/Anthos)

Stilistisch hoogstaande, geestige en spannende roman die het expliciet wil hebben over iets waar alle goede literatuur het sowieso op zijn minst zijdelings over heeft, namelijk identiteit. Nell Zink werd ontdekt door Jonathan Franzen, wat een reden te meer vormt om Franzen erg dankbaar te zijn.

Adam Johnson, Als het lot lacht (Uitgeverij Signatuur)

Een frappant veelzijdige verhalenbundel voor iedereen die niet bang is voor de harde waarheden die schuilen in de kern van het leven en daarnaast geïnteresseerd is in de verhouding tussen de menselijke vrijheid en het vermaledijde noodlot.

P.G. Wodehouse, Mr. Mulliners sterkste verhalen (Uitgeverij Ijzer)

Verhalen van één van de weinige als ‘humoristisch’ te boek staande schrijvers die de lezer ook daadwerkelijk aan het gniffelen kunnen brengen, nog altijd, al is het oudste verhaal in de bundel straks negentig jaar oud. Sterk, inderdaad.

Kate Summerscale, Het opzienbarende verhaal van Robert Coombes (Uitgeverij Nieuw Amsterdam)

Het verslag van een moedermoord, gepleegd door een dertienjarig jongetje in het Londen van 1895. Zeer nauwgezet geschreven en goed onderbouwde non-fictie van de bovenste plank voor elkeen die op warme dagen nood aan koude rillingen heeft.

reve
reve

Gerard Reve, Op weg naar het einde (Uitgeverij De Bezige Bij)

Tien jaar na het overlijden van wellicht de beste schrijver die de Nederlandse letteren ooit hebben gekend geeft de Bezige Bij een topwerk van de ‘Grote Volksschrijver’ opnieuw uit. Het boek, verschenen in 1963, waarin Reve zich out als katholiek, homoseksueel en weergaloos stilist en grappenmaker. In vergelijking met Op weg naar het einde is elke Nederlandstalig boek dat heden ten dage verschijnt een absolute sof, daarover kunnen wij het, om het met Reve te zeggen, eens zijn.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.