Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
A Hidden Life

A Hidden LifeKunst & Cultuur

Regisseur Terrence Malick laat opnieuw van zich horen met zijn nieuwe film 'A Hidden Life'. Ook Mathias Schoenaerts speelt mee. De film vertelt het verhaal van de Oostenrijkse boer Franz Jägerstätter tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij weigert om trouw te zweren aan Hitler. Dat levert hem grote problemen op. Filmkenner Lieven Trio: “Het waargebeurde verhaal geeft Malick een houvast die in zijn laatste films ontbrak. Het is zijn beste film sinds The Three of Life."
Afbeelding van Franz en Fani Jägerstätter© Fox Searchlight Pictures, 2019 Twentieth Century Fox Film Corporation

Franz en Fani Jägerstätter

In de film zie je op een heel intieme manier hoe het gevaar van de nazi’s steeds dichterbij komt voor Franz en zijn familie. Zijn omgeving probeert hem te overtuigen om toch toe te geven aan de nazi’s, maar Franz blijft bij zijn standpunt. “Ik kon me echt inleven in de personages. Dat zorgt ervoor dat je nog meer kan genieten van de prachtige esthetiek die hij al zo lang hanteert”, zegt Trio. 

Malick liet zijn acteurs een hele dag op het veld werken en bleef filmen. Hij tovert met zijn camera.
Lieven Trio

Lange film met korte passage van Mathias Schoenaerts

De film bereikt volgens Trio toch niet hetzelfde niveau als Malick zijn vorige films: “De film duurt veel te lang waardoor het concrete verhaal een beetje gaat vervelen en Malick in herhaling valt. Gelukkig wegen die negatieve punten niet op tegen de positieve aspecten van de film.”

Mathias Schoenaerts speelt maar een paar minuten mee in de film. “Toch maakt hij een sterke indruk”, licht Trio toe. “Hij speelt de nazi-kapitein die Franz probeert te overtuigen om zijn verzet op te geven. Vergelijk het met de duivel die Franz wil verleiden.” Goed nieuws voor wie Schoenaerts meer wil zien schitteren op het witte doek! Hij speelt ook mee in ‘The Last Planet’, de volgende film van Terrence Malick. 

 

Lieven Trio over A Hidden Life

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.