Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Hier is Olivia Chaney

Hier is Olivia ChaneyBlijf verwonderd!

Valckenaers & Vanhoudt duiken op 24 juni de zomer in met sprankelende muziek van Olivia Chaney, Evelyn Tubb, György Kurtag, Brooklyn Rider met Shara Worden, Lore Binon & Inge Spinette, Franklin Cohen & Vladimir Ashkenazy, Piet Swerts, Jason Moran en Taxiwars.
De Britse singer-songwriter Olivia Chaney heeft een nieuw solo-album uit. Haar tweede. Shelter. Uit bij Nonesuch.

De Britse singer-songwriter Olivia Chaney heeft een nieuw solo-album uit. Haar tweede. Shelter. Uit bij Nonesuch.

Olivia Chaney stelt bij ons haar nieuwe plaat 'Shelter' voor, de opvolger van haar debuut 'The Longest River' uit 2015. Vorig jaar dook Olivia ook nog op met leden van The Decemberists, wat onder de naam 'Offa Rex' ook een straffe plaat opleverde. Maar 'Shelter' is simpeler en tijdloos, zo staat er ook een Henry Purcell-remake op; een curieuze versie van zijn 'O Solitude'. Jason Moran, die komt op 7 juli naar Gent Jazz, met zijn copains Tarus Mateen en Nasheet Waits, maar op zijn recente plaat 'Bangs', een uitgave van zijn eigen label Yes Records, speelt hij in trio met kornetist Ron Miles en gitariste Mary Halvorson. En dan is er bij V&V ook plaats voor TaxiWars en Kamasi Washington. Zij mogen dit jaar de tent nog eens platwalsen op Jazz Middelheim, op de openingsdag, op donderdag 9 augustus. U herkent ons dan aan de smile van oor tot oor ter hoogte van de Klara-tent. Maak er nog een onvergetelijke zomer van!

Valckenaers & Vanhoudt

Gerrit Valckenaers en Bart Vanhoudt gaan iedere zondag om 20u op zoek naar pure schoonheid in grensverleggende muziek van vroeger en nu. Met verrassende zijsprongen en onverwachte combinaties, met nieuwe geluiden en boeiende schemerzones. En op vrijdagavond volgt om 22u een herkansing voor wie dat zou hebben gemist.

Presentatie: Bart Vanhoudt

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via vv@klara.be

Elke zondag van 20 tot 22 uur, en in herkansing op vrijdag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.