Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"Hij was een leeftijdsloze mens!"

"Hij was een leeftijdsloze mens!"Klassieke muziek

Zangeres Brigitte Fassbaender over dirigent Carlos Kleiber. In 2004 overleed hij, en collega's en vrienden kwamen superlatieven tekort om zijn klasse als dirigent te omschrijven.
dirigent Carlos Kleiber

dirigent Carlos Kleiber

Kleiber was geen eenvoudige man. Hij kende grote wisselingen van het gemoed. Misschien was hij wel een puber gebleven die momenten van grote vreugde kon afwisselen met dagen vol schuwheid en onzekerheid. Kleiber dirigeerde graag, gretig en met een intense energie, maar het kostte hem ook veel moeite. Het was een uitputtingsslag. Telkens weer een orkest proberen te overtuigen om te spelen zoals hij het wou. Of beter : zoals volgens Kleiber de componist het wou. 

Carlos Kleiber, bekijk hier een prachtige documentaire over zijn leven, en luister op vrijdag 13 mei naar Maestro.

dirigent Carlos Kleiber
dirigent Carlos Kleiber
dirigent Carlos Kleiber
dirigent Carlos Kleiber
dirigent Carlos Kleiber in actie
dirigent Carlos Kleiber

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.