Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Hiroshima mon amour

Hiroshima mon amourKunst & Cultuur

Theater Zuidpool bewerkt de filmklassieker van Alain Resnais en Marguerite Duras voor Zeeland Nazomerfestival.
Regisseur Koen Van Kaam op de locatie van Hiroshima mon amour (c) Lex De Meester

Regisseur Koen Van Kaam op de locatie van Hiroshima mon amour (c) Lex De Meester

Een Franse actrice en een Japanse architect brengen samen één nacht en één dag door in Hiroshima. Hun liefde is intens, maar onmogelijk, ze hebben allebei trauma’s uit de tweede wereldoorlog. Dat is kort samengevat het verhaal van ‘Hiroshima, mon amour’, de film uit 1959 waarvoor Marguerite Duras het scenario schreef. Op basis van die tekst maakt Theater Zuidpool nu een locatievoorstelling op het Zeeland Nazomerfestival. Drie actrices staan op de Oosterschelde bij laag water, het publiek zit op de dijk. Reporter Isabel Voets deed rubberlaarzen aan en ging naar een repetitie. Ze praatte met regisseur Koen Van Kaam en actrice Goele Derick.

Hiroshima mon amour gaat op 23 augustus 2017 in première op de Oesterdam in Tholen. De voorstelling speelt daar nog tot en met 2 september 2017. De beginuren variëren naargelang het getij, het exacte schema vindt u hier. En doe kledij aan die u warm en droog kan houden, indien nodig.

Reportage over Hiroshima Mon Amour van Theater Zuidpool

Belmondo

Tijdens de zomermaanden gidst Belmondo je elke zaterdagochtend naar de beste culturele evenementen in binnen- en buitenland. Thuisblijvers kunnen wegdromen met inspirerende verhalen over kunst, literatuur en geschiedenis.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via belmondo@klara.be

Elke zaterdag van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.